De gezichten van Logic-Immo.be : Nathalie Paquet maakt teksten leesbaar en verstaanbaar

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
21 juni 2022

Veel teksten die u kunt lezen op de Franstalige site van Logic-immo.be  zijn van de hand van Nathalie Paquet, die zich voor ons specialiseert in de B2B-artikelen die zich in de eerste plaats tot de vastgoedmakelaars richten.  Nathalie heeft in de pers en in het communicatievak al heel wat watertjes doorzwommen, maar blijft het fascinerend vinden om ook over moeilijke onderwerpen in een begrijpelijke en vlot leesbare taal te schrijven.    

Nathalie schrijf helder en beknopt. Ook als ze de meest complexe thema’s behandelt helpt haar vloeiende stijl de lezers om alles te begrijpen. Het is dan ook niet onlogisch dat Logic-Immo.be op haar talenten een beroep doet om over moeilijke onderwerpen zoals vastgoedrecht te schrijven. Maar ze laat haar handen net zo goed over het klavier glijden om als generalistische journalist portretten te maken of de meest actuele trends in de sector te belichten.  

Popularisering van de problemen van de vastgoedsector

“Ik vind het erg prettig om moeilijke onderwerpen te ontrafelen en duidelijk weer te geven met oog voor alle nuances. Dat is trouwens de reden waarom ik in mijn carrièrekeuzes eigenlijk nooit een onderscheid heb willen maken tussen journalistiek en communicatie. De gebruikte toon en de werkwijze mogen in beide gevallen dan wel lichtjes anders zijn, uiteindelijk komt het er in beide vakgebieden op aan om een boodschap helder te verwoorden.”    

Een carrière tussen journalistiek en communicatie

Na haar studies journalistiek aan de UCL werkte Nathalie een tijdje voor L’Avenir du   Luxembourg, waar ze geboren en getogen is. Daarna was ze professioneel actief bij verschillende marketingbureaus en bedrijven, waaronder een onderneming die instaat voor de uitvoering van openbare werken en grote bouwprojecten waarin leem wordt gebruikt. In die verschillende jobs deed ze ervaring op rond alle aspecten van contentmarketing.  . “Maar ik hou niet zo van puur commerciĂ«le communicatie die er enkel op gericht is producten te verkopen”, zegt ze . “In mijn aanvoelen moet het geschreven woord ten dienste staan van zingeving  en van nieuwe ideeĂ«n.”    

Nathalie Paquet deed trouwens ook  ervaring op als persverantwoordelijke en beschikt dan ook over ervaring in alle domeinen van het communicatievak. “Ik vind het plezant dat ik regelmatige basis voor Logic-Immo.be  kan werken, alhoewel ik niet had kunnen voorzien ooit over vastgoed te schrijven. Maar het is natuurlijk een bijzonder boeiend onderwerp. Ik ben eigenaar van een woning en binnen afzienbare tijd plan i ik een nieuwe aankoop. De vastgoedsector evolueert constant en daarom is het zo interessant dat ik aan de bron teksten kan helpen maken om de lezers te helpen om door de bomen het bos te zien.”  Als je weet dat Nathalie Paquet ook thuis is in SEO en de vastgoedactualiteit van nabij opvolgt om de beste onderwerpen en beste invalshoeken te vinden, kan je wel zeggen dat ze ondertussen van alle vastgoedmarkten thuis is.

Dit artikel delen

Suggesties voor u