Drie communicatie-ideeën voor vastgoedkantoren

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
28 februari 2023

Op zoek naar content ideeën om zichtbaar te blijven op social media? Je website heeft een «news»-rubriek maar je hebt geen inspiratie voor inhoud? Hieronder vind je drie sleutelklare oplossingen!

Scoop: bij de communicatie van een vastgoedkantoor komt nu veel meer kijken dan alleen maar het plaatsen van traditionele advertenties. In het tijdperk van sociale media is het nuttig om formaten en boodschappen te variëren. Daarom hebben we drie content ideeën geselecteerd die je kunt communiceren op je website, sociale media of via een publi-reportage.

Een nieuwe medewerker voorstellen

Laat het weten als je een nieuwe vastgoedmakelaar hebt aangenomen. Schrijf een artikel of een post waarin je de medewerker op een originele of leuke manier voorstelt.

  • Stel een vragenlijst op zoals bij het spel Chinees portret, bv. «Als deze persoon een dier was, welk dier zou het dan zijn»?
  • Plaats een foto van de nieuwe medewerker door hem of haar te taggen op sociale media. Vergeet niet hun toestemming te vragen. Bovendien werken dit soort posts altijd goed en maken ze je communicatie menselijker.

Deel de getuigenis van een tevreden klant: huurder of koper

Dankzij jouw vastgoedkantoor heeft een huurder of koper de woning van zijn of haar dromen gevonden? Maak het bekend!

Een positieve getuigenis is de beste manier om mensen aan het praten te krijgen over je kantoor. Dat kan door een quote uit een post, een foto van deze klant voor de woning of zelfs een videotestimonial.

Een atypische verkoop

Heb je een ongewone opdracht gekregen? Moet je een koper vinden voor een historisch pand in de regio? Zijn er uitzonderlijke condities? Communiceer erover en promoot de troeven van dit pand!

Dit artikel delen

Suggesties voor u