Logic-Immo.be Blog B2B Drie ideeën die...

Drie ideeën die vastgoedmakelaars uit andere sectoren kunnen kopiëren

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
7 december 2021

Als professionals op andere gebieden het goed doen, aarzel dan niet om hen na te volgen. We staan stil bij drie creatieve en inspirerende ideeën uit de kunst, het onderwijs en de openbare sector die uw makelaarskantoor positief in de kijker kunnen laten lopen.

3 idées inspirantes et éclectiques pour le secteur immobilier
  • Pop-up kunst bij plaatsbezoeken.  Steeds meer Franse start-ups met een artistieke roeping, zoals Les Expos à la Maison of Artzup, bieden particulieren de mogelijkheid om gratis of tegen zeer geringe kosten kunstwerken thuis tentoon te stellen tijdens een receptie. De muren van het huis zijn dan tijdelijk versierd met schilderijen van interessante hedendaagse kunstenaars en beginnende artiesten. Als makelaar kunt u in samenspraak met specialisten uit de kunstensector, artistieke vrienden of een plaatselijke galerie, ook kunst tentoonstellen in de panden die u aan de man wilt brengen. Dat zal ongetwijfeld voor een grote beleving zorgen, het ijs breken en wellicht ook de kansen op een snelle verkoop vergroten.   Het wow-effect is gegarandeerd. En tegenwoordig wordt deze praktijk, die vroeger strikt geassocieerd werd met luxe woningen, steeds democratischer.

  • Platform om kennis te delen.  Opleiding van de medewerkers moet niet altijd van buitenaf komen. Er zijn bij makelaarskantoren vaak onbenutte mogelijkheden om oudere medewerkers hun kennis te laten overdragen aan jongere collega’s. Het afstandsonderwijs dat universiteiten organiseren via MOOC’s (Massive Open Online Courses) kan in dit verband inspirerend zijn. Het goede nieuws is dat platforms zoals SpeechMe hetzelfde principe op de werkplek kunnen toepassen. Zo kunt u zelf of uw meest ervaren medewerkers zichzelf gemakkelijk filmen en uw kennis en expertise met het hele team delen.

  • De kracht van een klantenreis. In de verbonden wereld van vandaag volstaat het niet langer om een advertentie online te plaatsen om de klanten aan te trekken die het meest waarschijnlijk een specifiek type onroerend goed zullen kopen. In navolging van de Franse Caisse Nationale d’Assurance Vieillesse, die gebruikers de mogelijkheid biedt om via verschillende paden door haar site te navigeren (een voor werkenden, een ander voor pas gepensioneerden, enzovoort), zou u uw eigendommen kunnen classificeren volgens specifieke “klantpaden”. De jonge koper die voor het eerst koopt, zou een ander pad volgen dan de seriekoper of de 30-jarige huurder. Een leuke manier om de verschillende categorieën van onroerend goed te laten zien en de aandacht te vestigen op moeilijk te verkopen of te verhuren objecten.

Geert Degrande

Dit artikel delen

Suggesties voor u