Drie tips voor een optimale werksfeer in het vastgoedkantoor

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
7 december 2021

Als vastgoedmakelaar geeft u elke dag het beste van uzelf om uw klanten maximaal te ontzorgen en om alle vastgoedtransacties op zo’n manier te laten verlopen dat kopers en verkopers, huurders en verhuurders er een echt positief gevoel aan overhouden.

workplace, bureau, travail d'équipe

Dat vergt veel energie en zuurstof. Niet alleen van uzelf maar ook van uw medewerkers. Het is belangrijk dat zij hun job met passie blijven doen en eventueel ook van dat werkplezier getuigen op hun eigen sociale media, want dat zorgt voor extra aandacht voor uw kantoor. Jammer genoeg spaart het toenemende aantal langdurig afwezige medewerkers als gevolg van een burn-out ook de vastgoedkantoren niet. 

En dat ondanks alle inspanningen rond werkbaar werk en in weerwil van de inspanningen om de mentale weerbaarheid te verhogen. Nochtans zijn er inspirerende voorbeelden genoeg die kunnen zorgen voor een optimale sfeer en een cultuur die medewerkers erg gemotiveerd houdt.

Voor de vuist weg zetten we er drie op een rijtje.

  • Houd uw medewerkers op de hoogte. Uit alle onderzoeken blijkt dat werknemers er allerminst gelukkig van worden als ze het gevoel krijgen dat van alles achter hun rug bedisseld wordt, zonder dat ze daarvan op de hoogte zijn. Een open communicatie is dan ook van cruciaal belang. En dat hoeft niet beperkt te blijven tot informatie over de zakelijke aspecten van het boekhoudkantoor. Waarom zou u als zaakvoerder bijvoorbeeld geen wekelijks moment voorzien om een half uurtje te vertellen over wat u persoonlijk het meest bezig hield in de afgelopen week?  
  • Organiseer om de twee of drie maanden een AMA. AMA staat in dit geval voor “Ask me anything” en het is, zoals zoveel zaken, een tool die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Medewerkers mogen tijdens die vraagsessie alles vragen aan de zaakvoerder. Zelfs welk kleur zijn of haar lievelingspyjama heeft.
  • Stel de vraag hoe het echt met uw medewerkers gaat. Blijf niet bij het oppervlakkige “hoe gaat het?” waarop het antwoord dan altijd “goed” is, ook al is dat niet zo. Door een sfeer van vertrouwen te creëren waarin diepgaandere gesprekken mogelijk zijn, zullen medewerkers altijd beter in staat blijven om het beste van zichzelf te geven. 

Geert Degrande

Dit artikel delen

Suggesties voor u