Logic-Immo.be Blog B2B  Een emotionele...

 Een emotionele snaar raken met uw communicatie is gemakkelijker dan u denkt   

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
14 januari 2023

Het is het belangrijk om ervoor te zorgen dat emotionele communicatie niet geforceerd overkomt. Om het op de juiste manier aan te pakken, kunt u veel leren van bedrijven die het ook buiten de vastgoedwereld op de juiste manier aanpakken.

Als het echt is, spreekt het aan, uit welke hoek het ook komt

Gedrevenheid en passie moeten echt en oprecht zijn. De doelgroep moet voelen dat u het meent. De beste voorbeelden van authentieke, emotionele storytelling, die mensen jarenlang onthouden, komen uit zeer verschillende hoeken. Recent was er bijvoorbeeld een filmpje waarin topactrice Kate Winslet een jonge interviewster die wat “starstruck” voor haar was geruststelde. Het werd binnen de kortste keren een miljoen keer bekeken op Twitter, omdat de topactrice zo echt toonde wie ze als mens is. kate winslet interview – Zoeken op Twitter / Twitter   ,  

Schep een band met verhalen 

Sinds de oertijd communiceert de mens vanuit verhalen, anekdotes en  sprookjes. Het meeleven met een ander  is sindsdien al honderdduizenden keren een bijzonder efficiënte manier gebleken om mensen te verbinden, geboeid te houden en te raken in hun hart. U kunt ongetwijfeld verhalen vertellen van klanten die heel specifieke eisen hadden bij de zoektocht naar een woning of appartement en die u toch hebt kunnen helpen. Of verhalen over kopers en verkopers die vrienden geworden zijn voor het leven. Laat die verhalen weerklinken en het zal nieuwe klanten over de streep trekken.  

 Onderschat uw creativiteit niet 

 Ook u en uw medewerkers hebben creatieve skills, want iedereen heeft die. Laat die tot uiting komen, en maak duidelijk dat er geen “zotte” ideeën zijn. Enkele voorbeelden :

-Toon beelden van spectaculaire woningen met een adembenemend uitzicht. U kunt er dan bij vertellen dat u geen dergelijke droompanden in de aanbieding hebt… momenteel, maar dat niets onmogelijk is.

– Maak een video waarin gezelligheid troef is en geef aan dat de woningen en appartementen in uw aanbod voor een onvergelijkbaar thuisgevoel kunnen zorgen. 

– Beelden van kinderen die glimlachend en veilig in een verkeersvrije straat naar school fietsen   zullen meer een gevoelige snaar raken dan de tekst “de woning bevindt zich op 100 meter van de school.” 

Dit artikel delen

Suggesties voor u