Kunnen vastgoedmakelaars nog zonder virtual reality ?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
7 september 2021

Een woning kopen blijft natuurlijk één van de belangrijkste beslissingen in een mensenleven en kopers zullen wellicht altijd wel uiteindelijk de woning in het echt willen voelen en zien, maar makelaars die hun klanten panden laten bezoeken in VR bieden hen wel veel tijdwinst omdat die klanten op die manier meteen voelen of er een klik is. Nu gebeurt het toch nog heel vaak dat kandidaat-kopers een paar uur of een halve dag kwijt zijn door naar een pand te gaan kijken waarvan ze meteen voelen dat dit het niet zal worden. Tijd is geld en zowel de makelaar als de potentiële koper kunnen zo tijd besparen.  

Ook op de site van Logic-Immo.be kunnen makelaars de woningen die ze te koop aanbieden en met een video in de kijker plaatsen deze techniek inzetten. Het biedt de mogelijkheid om de verschillende ruimtes te visualiseren en is dus zeker een middel om potentiële kopers sneller te overtuigen.  Bij een huisbezoek is die rust vaak ver te zoeken, zeker als verschillende kandidaat-kopers tegelijk zijn uitgenodigd. Door met video’s en VR te werken kunnen makelaars kandidaat-kopers sneller een klik doen krijgen en tonen ze dat ze helemaal mee zijn met de digitalisering in de vastgoedsector.

Uit data-analyse blijkt vandaag dat het gros van de woningen die online staan met enkel wat foto’s en uitleg erbij – zoals we het al jarenlang kennen – amper Ă©Ă©n minuut worden bekeken. Woningen die via een video in beeld worden gebracht of virtueel bezocht kunnen worden, worden gemiddeld zeven keer langer bekeken. Het lijkt dan ook een evidentie  dat makelaars die hun potentiĂ«le klanten virtueel kunnen laten rondkijken met een forse voorgift aan de start komen. Logic-Immo.be is als pionier in digitalisering van de vastgoedsector  verheugd hen die voorgift te kunnen aanbieden.

Dit artikel delen

Suggesties voor u