Laurent Debraz : creatief met advertenties

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
7 december 2021

Laurent Debraz, Ad Operations Productions Executive, was er in 1998 al bij toen het gratis tijdschrift Cybel Mag, boven de doopvont werd gehouden. Al die jaren heeft de muziekliefhebber en getalenteerde illustrator zijn creativiteit aangesproken om unieke advertenties te ontwerpen voor de papieren magazines van Logic-Immo.be   

“De begindagen hadden veel weg van de manier waarop ook giganten als Microsoft en Apple in een garage gestart zijn”, mijmert hij. “Er waren toen ook maar twee medewerkers in een garage en ik werd als 22-jarige snaak aangeworven omdat Cybel Mag, het eerste gedrukte medium over vastgoed, een grafisch ontwerper nodig had.”

Nadat IPM-groep het tijdschrift overkocht, omdoopte tot Logic-Immo.be en integreerde in de grootste franstalige Belgische persgroep, is het uitgegroeid tot een stevige speler met publicaties op papier en een performant. Laurent Debraz gaat er prat op de hele evolutie van het medium van nabij te hebben meegemaakt. “In het begin was het een kleurrijk tijdschrift dat zich richtte tot de jeugd van de jaren ’90, maar het is met die jonge lezers meegegroeid en heeft zich aangepast aan de veranderende noden en aan de veranderingen op de markt.” 

Vandaag bestaat de opdracht van Laurent erin om in samenwerking met de verkoopafdeling en de klanten, nieuwe reclameproducten te bedenken omdat de klanten echt op zoek zijn naar formats die eruit springen. Het is echt een kolfje naar zijn hand, want als getalenteerd illustrator die alles weet over zeef- en offsetdruk en die opgroeide met Belgische stripverhalen, is hij ook actief geweest als ontwerper van platenhoezen.   

“Ik doe mijn uiterste best om de wensen van de klanten te vervullen binnen het beschikbare budget”, zegt hij. “Dat maakt deze job bijzonder boeiend. Temeer omdat advertenties in de papieren bijlage geleidelijk aan een andere rol hebben gekregen en standing moeten ademen. Ze dienen wel nog om vastgoed te helpen verkopen, maar ze zijn voor een stuk ook het visitekaartje van de vastgoedmakelaar, aangezien ondertussen ook webadvertenties de verkoop ondersteunen.” 

Laurent geeft ook nog aan dat hij zijn creatieve ideeën voedt door zijn blijvende passie voor muziek. Met name voor elektromuziek heeft hij een boontje. “En ik componeer af en toe ook zelf dansmuziek”. Dat artistieke talent helpt ongetwijfeld ook verklaren waarom hij in zijn job zo creatief uit de hoek kan komen.

Geert Degrande

Dit artikel delen

Suggesties voor u