De gezichten van Logic-Immo.be : Michel Mabille kijkt altijd iets verder.

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
11 maart 2022

Michel Mabille is bij IPM Group als directeur nieuwe ontwikkelingen ook verantwoordelijk voor de vastgoedpool. Maar wie is de mens die achter deze functietitel schuil gaat ? Zijn rol bestaat erin altijd wat verder te kijken. En dat is kolfje naar de hand van de man die ook enorm van fotografie, architectuur en reizen houdt. 

« Ik heb een boontje voor het gebouw van Glaverbel aan de Terhulpsesteenweg in Watermaal-Bosvoorde dat werd ontworpen door architect  AndrĂ© Jacqmain. Het is een prachtig gebouw dat goed is geĂŻntegreerd in de omgeving en veel ruimte laat voor de natuur Â», vertelt Machil Mabille, die eraan toevoegt dat hij graag in die omgeving gaat wandelen, gewapend met zijn fototoestel. 

Ook op reis maakt hij mooie foto’s.  Â« Onlangs was ik in Nicaragua, een land waar de natuur nog rijkelijk aanwezig is en waar je geen grote winkelstraten vindt. Ik vind het enorm boeiend om andere culturen te ontdekken en andere mensen te ontmoeten. Mijn lievelingsland blijft echter ItaliĂ« en meer bepaald de streek van Puglia. Daar is het echt genieten, zeker met een lekker bord pasta met zeevruchten.”  

De vastgoedsector meer kansen bieden

De kijk van de fotograaf komt ook goed van pas in zijn dagelijkse professionele bezigheden.  Â« Als verantwoordelijke voor de vastgoedpool van IPM Group is het mijn opdracht om verder te kijken en om nieuwe kansen en opportuniteiten voor de sector te ontdekken, want die zijn overvloedig aanwezig.”  Naast de site en het magazine Logic-Immo.be  bieden we adverteerders ook mogelijkheden via  de krantenbijlage « La Libre Immo Â» die elke donerdag verschijnt en stil staat bij de actualiteit uit de sector. Daarnaast geeft IPM ook  « L’Essentielle Immo Â».  En ook de bedrijven  Monsieur Energie en  SĂ©raphin maken deel uit van de groep. Het eerste vergelijkte energieproducten om het beste tarief te kunnen aanbieden aan de consument en het tweede is een online verzekeringsmakelaar. 

« Al die merken vormen samen een ecosysteem. Door synergieĂ«n te bouwen tussen die entiteiten creĂ«ren we toegevoegde waarde. En door de diensten met elkaar te verbinden, kunnen we voor de adverteerders het aantal leads en potentiĂ«le klanten verhogen.” 

In de pijplijn

Michel Mabille denkt permanent na over mogelijke innovaties en die zijn er in overvloed. “Logic-Immo.be heeft natuurlijk recent een app gelanceerd en brengt binnenkort ook een kredietsimulator  op de markt. Daarnaast  werken we aan een ander veelbelovend project voor de vastgoedmakelaars, want op een markt met een zeer sterke dynamiek, willen we altijd een stap verder gaan in de aangeboden oplossingen. Daarom zullen we in de nabije toekomst ook   verkoopmandaten aanbieden aan de vastgoedkantoren. We zijn Ă©Ă©n en ander nog op punt aan het stellen, maar we zijn ervan overtuigd dat we op die manier opnieuw zullen kunnen aantonen dat we als partners echt meedenken met onze klanten.”   

Verkopen is altijd een menselijke transactie

Michel Mabille is handelsingenieur en werkt sinds vorig jaar opnieuw voor IPM.  « Ik werkte eerder al een tiental jaar als commercieel directeur bij de groep en verkaste dan naar Produpress, waar ik werkte voor een ander groot webplatform in de vastgoedsector Â», vult hij nog aan. 

Alle werkervaringen hebben duidelijk enkele punten gemeen.  Â«Een commercieel team samenstellen en leiden is echt wel mijn ding. Menselijke aspecten zijn daarbij van primordiaal belang. Als team de vooropgezette doelstellingen bereiken is het mooiste wat er is en geeft bijzonder veel voldoening. Vooruit denken, andere kansen zien en benutten, staat daarbij voorop. Zowel in de vastgoedsector als rond de commerciĂ«le benadering is het van essentieel belang om  een ideale combinatie tot stand te brengen tussen nieuwe technologieĂ«n en menselijkheid. Die ambitie proberen waar te maken, is iets wat me geweldig motiveert.”

Dit artikel delen

Suggesties voor u