Nieuwe tool van Logic-Immo.be helpt vastgoedmakelaars om nieuwe verkoopmandaten te verwerven

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 mei 2022

De vastgoedmarkt heeft veel vraag voor weinig aanbod. Makelaars moeten dus nieuwe eigendommen aan hun portefeuille kunnen toevoegen. Logic-Immo.be is zich bewust van deze uitdaging en ontwikkelde daarom een nieuwe tool om vastgoedmakelaars te helpen. Dit instrument dat eigenaars kunnen gebruiken om de waarde van hun eigendom te schatten biedt vastgoedmakelaars extra kansen om in contact te komen met kandidaat-verkopers.  

Michel Mabille, Directeur Nieuwe Ontwikkelingen bij IPM, legt uit dat deze toepassing wordt gebruikt door gekwalificeerde prospects. “Voor makelaars is het bijzonder interessant om met hen in contact te komen, aangezien ze in hun buurt wonen.”  

Waarde schatten met REALO, de partner bij uitstek

Hoe werkt het? Op de Logic-Immo.be homepage vindt de bezoeker van de site het nieuwe icoontje “Schatten”. Wie dat aanklikt kan dadelijk diverse eigenschappen van een eigendom  ingeven, zoals de locatie, het type woning (huis of appartement), het bouwjaar, de oppervlakte, de aanwezigheid van een tuin of een terras.

Realo zal dan een kostenraming maken. De internetgebruiker wordt ook uitgenodigd om tegen betaling een rapport te downloaden met enige gepersonaliseerde informatie over de prijsgeschiedenis en vergelijkingen in de buurt…. Dit verslag herinnert de gebruiker ook aan de voordelen van het inschakelen van een professionele vastgoedmakelaar, want dat is de beste garantie voor een goede prijs en een zorgeloze verkoop.

De schatting van de waarde van de eigendom is gebaseerd op een krachtig algoritme dat verwijst naar miljoenen gegevens die op nationaal, regionaal en lokaal niveau zijn verzameld, zoals het kadaster, de oriëntatie van het onroerend goed, het energieverbruik, de volledige beschrijving, de geschiedenis van de eerdere verkopen verkopen, de snelheid waartegen die gebeurden en de voorzieningen in de omgeving (scholen, vervoer, …).

Makelaars kunnen zo nieuwe verkoopmandaten binnenhalen

Het grote voordeel van dit systeem voor vastgoedmakelaars is dat zij zicht krijgen op kandidaat-verkopers van wie het profiel duidelijk maakt dat zij met een vastgoedmakelaar in zee zouden kunnen gaan om hun eigendom te verkopen.

Hoe gaat dat in zijn werk? Indien de internetgebruiker verklaart dat hij eigenaar is van het onroerend goed dat hij met de tool laat schatten, binnen 6 maanden wil verkopen en overweegt een beroep te doen op een makelaarskantoor om het te verkopen, ontvangt hij van maximaal drie makelaarskantoren die zich geografisch in zijn buurt bevinden, een voorstel waarvan hij gebruik kan maken. Logic-Immo.be moedigt toekomstige verkopers aan contact op te nemen met een professional die hen op basis van zijn ervaring kan helpen de meest nauwkeurige waardebepaling.

“Vastgoedmakelaars moeten enkel met ons contact opnemen om op die manier aan toekomstige verkopers te kunnen worden voorgesteld”, zegt Michel Mabille nog. “Dankzij deze tool brengen wij hen in contact met hooggekwalificeerde prospects zodat ze hun hun portefeuille van te koop staande panden kunnen uitbreiden.

Brede promotie van de schatter van onroerend goed

Logic-Immo.be maakt de nieuwe tool bij een breed publiek bekend, via onder meer   La Libre Belgique, DH, L’Avenir, Paris-Match, Moustique en enkele Nederlandstalige sites. Kortom: met die brede en gerichte promotie helpt Logic-Immo.be vastgoedmakelaars  om in contact te komen met bijzonder kwalitatieve potentiële klanten.

Wilt u van deze nieuwe kans profiteren? Neem contact op met ons team via SalesTeam@IPM-Immo.be

Dit artikel delen

Suggesties voor u