SEO-tips om zichtbaarheid van uw kantoor te verhogen

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
17 oktober 2022

Met SEO (Search Engine Optimization) kunt u de naambekendheid van uw vastgoedkantoor op internet aanzienlijk vergroten. We geven u alvast enkele tips om ervoor te zorgen dat uw site via Google meer in het oog springt en potentiële klanten dus gemakkelijker de weg naar uw kantoor vinden.

1. Google Business Profile

U zult het ongetwijfeld ook al hebben ondervonden : als u op uw pc of smartphone iets op Google zoekt, krijgt u rechts op het scherm of bovenaan uw telefoon “suggesties”  met de namen van handelszaken.  Deze « Google Business Profiles » zijn een gratis tool van Google en vormen een belangrijke troef voor de SEO van uw site.  Vul die profielen goed in, vermeld duidelijk uw adres en herhaal in de opsomming van uw activiteiten nog eens duidelijk de regio waarin u actief bent. Ook het regelmatig up to date houden van de fiche met het profiel van uw zaak, door met name de openings- en sluitingsuren te vermelden, aan te geven wanneer het kantoor gesloten is voor vakantie, enzovoort, zorgt ervoor dat uw kantoor bij de “suggesties”  die Google geeft blijft staan

2. Facebook, LinkedIn, Instagram : sociale media als referenties

Plaats content op de sociale media en zorg voor een link tussen uw site en kanalen als Facebook, LinkedIn en Instagram. Als u op elk kanaal verwijst naar uw site en linken legt naar andere sociale mediakanalen, zal dat uw SEO aanzienlijk verbeteren. Met andere woorden: mensen die op zoek zijn naar woningen of appartementen zullen gemakkelijker op uw site belanden.

3. Het belang van backlinking

Gebruik de backlinkingtechniek op uw site. Die komt erop neer dat u verschillende soorten links kunt plaatsen :

– Links op uw site die verwijzen naar andere externe websites, zoals die van partnerbedrijven of van sites met praktische info over vastgoed, zoals de blog van Logic-Immo.be;  

– Ook links tussen uw eigen pagina’s verbeteren de SEO. In de korte beschrijving van uw kantoor op uw homepage kunt u bijvoorbeeld een hyperlink opnemen naar de pagina waarop u de leden van het team van uw kantoor voorstelt.  Vraag ook aan andere bevriende ondernemers en organisaties  om links op te nemen naar uw site. Denk bijvoorbeeld aan de site van de gemeente of aan professionals naar wie u ook zelf wil verwijzen. Door met veel links te werken, zal uw site gemakkelijker worden gevonden.        

Dit artikel delen

Suggesties voor u