Vijf contentmarketingtrends die helpen om u als vastgoedmakelaar te onderscheiden

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
21 juni 2022

In elke ernstige marketingstrategie neemt contentmarketing een markante plaats in. Want de kracht van blogs, video’s, infographics, storytelling, whitepapers en podcasts en boodschappen door influencers is niet meer te ontkennen. Ook vastgoedmakelaars beseffen steeds beter dat enkel mooie foto’s van paden niet langer volstaan om panden aan te prijzen. Daarom zetten we de belangrijkste contentmarketingtrends op een rijtje. 

1. Foto’s van de medewerkers

Mensen houden van mensen. Daarom scoren posts met selfies van bekende Vlamingen zo goed.   De menselijke kant van het makelaarskantoor wat vaker laten zien, kan behoorlijk onderscheidend werken. Waarom zouden medewerkers van het makelaarskantoor bovendien enkel foto’s van zichzelf posten terwijl ze een terrasje doen, aan het sporten zijn of zich culinair laten verwennen? Ze kunnen zichzelf ook tonen terwijl ze aan het werk zijn.  Ongetwijfeld schept dat een vertrouwensband met potentiĂ«le klanten.

2. Podcasts

De opgang van de podcast is niet meer te stuiten. Wie naar een podcast luistert, hoort natuurlijk stemmen van echte mensen. En ook over vastgoed is interessante luistercontent te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan thema’s zoals de mogelijkheden om wonen betaalbaar te houden of  duurzaam te blijven bouwen in de toekomst. Voorlopig is de vastgoedpodcast zo goed als onontgonnen terrein, waarop dus zeker valt te scoren. 

3. Long-form content 

Eigenlijjk draait alles in contentmarketing, onafhankelijk van het gekozen format, rond storytelling, het brengen van goede verhalen. En daarvoor is ook de zogenaamde “long form” content geschikt. Daarin komt Ă©Ă©n van de belangrijkste voordelen van contentmarketing immers heel duidelijk terug, namelijk: jezelf neerzetten als autoriteit in jouw vakgebied. Long-form content is een tekst van meer dan duizend woorden. Dit kan een blog zijn, of een whitepaper, een e-book, en noem maar op. Lange teksten bieden meer en uitgebreidere informatie dan korte teksten, en maken het op die manier mogelijk om de doelgroep meer te bieden. Specialisten krijgen vaak de vraag of dit soort content nog wel relevant is, nu er een tsunami van informatie is, maar hun antwoord is volmondig ja. Op voorwaarde dat de inhoud de doelgroep dadelijk aanspreekt. Steeds meer grote bedrijven huren trouwens professionele journalisten met veel ervaring in om dit soort content te maken. 

4. Live content

Makelaarskantoren kunnen zich ook onderscheiden door live content te maken. Door bijvoorbeeld net als bij de podcasts een specialist uit te nodige om over een bepaald thema te spreken en dat live te streamen via de sociale media. Een dergelijke “coffee break” hoeft maar 20minuutjes te duren, maar kan het kantoor wel heel duidelijk op de kaart zetten, als het bijvoorbeeld een thema kiest als investeren in vastgoed voor de partculie, of de impact van de stijgende rente op bouwen en wonen. 

5. Infographics    

Ook infographics  zijn fantastische contentmarktinguitingen om het vastgoedkantoor te onderscheiden. Data delen over bijvoorbeeld de stijging van de huizenprijzen in een bepaalde wijk en dat doen in een grafiek die in Ă©Ă©n oogopslag Ă©Ă©n en ander duidelijk maakt, spreekt mensen enorm aan en kan een perfecte aanvulling zijn bij de hoger genoemde “long form” content. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u