Woord van de expert: AI gebruiken om vastgoedadvertenties nog beter in de kijker te plaatsen

Remy Bersipont
Geschreven door Remy Bersipont
20 december 2022

Hoe en waar kan u als vastgoedmakelaar best adverteren om  gekwalificeerde prospectste bereiken? Volgens Aymeric Francqui van L&P zijn de oplossingen van Logic-Immo.be uiterst doeltreffend. Het geheim: een geloofwaardige redactionele context en een kwalitatief publiek.

Om nieuwe verkoopmandaten te krijgen of prospects te bereiken, is elke makelaar creatief. Aymeric Francqui van L&P deed bijvoorbeeld een beroep op de producten SmartBox en ItemBoost van Logic-Immo.be om het logo van zijn kantoor meer in de kijker te krijgen: “De SmartBox draagt aanzienlijk bij tot het opbouwen van de ‘passieve’ reputatie van ons kantoor. Het is een belangrijke factor in het genereren van mandaten en verkeer voor ons”.

Kwaliteitsleads en sterke conversie

Deze tools maken het mogelijk aanwezig te zijn op de websites van La Libre.be, La DH – Les Sports+, Lavenir.net, Moustique.be en ParisMatch.be en op de sociale netwerken Facebook en Instagram. “De zichtbaarheid die ons merk krijgt in de premiumcontext van de media van de IPM-groep draagt bij tot de geloofwaardigheid van ons merk”, voegt Aymeric Francqui eraan toe. Dankzij dit systeem zijn de eigendommen dagelijks zichtbaar voor in totaal 600.000 internetgebruikers! Naast de cijfers benadrukt Aymeric Francqui de kwaliteit van het publiek. “De kwaliteit van de media en de kwaliteit van de context waarin de SmartBox wordt getoond, vertaalt zich in een kwalitatief goede lead. Het publiek van de dagelijkse online pers is zeer kwalitatief”. Behalve van de prestaties profiteren deze advertenties dus ook van de geloofwaardige context waarin ze verschijnen.

Het beste van kunstmatige intelligentie  

Dankzij kunstmatige intelligentie worden de advertenties bovendien weergegeven op basis van relevantie: elke gebruiker die surft ziet het onroerend goed dat het best bij zijn of haar profiel past. “Personalisering op basis van de voorkeuren en zoekcriteria van de gebruiker zorgt voor een perfecte match tussen aanbod en noden, waardoor de tevredenheid van de gebruiker en de relevantie van de leads wordt gegarandeerd.

Dit artikel delen

Suggesties voor u